ARENDAL: Arendal Rockklubb feirer fredag 20 år med en rekke konserter på Zappa.

Bildet: Monica Bryn og Øyvind Bjørnsen slo et slag for rockeklubben for ti år siden.
Av Irene Hegge Guttormsen, Agderposten

På programmet står blant annet Stonegard, Smell of incence, Seid, The rockets, Gul tyv, 10ft. baby og Flown.

Klubben ble stiftet i desember 1980, men første konsert var 21. januar 1981 – på Pollensenteret.

– Dette var starten på en av landets eldste rockklubber. Miljøet har fostret mange profesjonelle musikere som senere har dannet band som for eksempel Clawfinger, og en mengde studiomusikere, som stadig er med på norske plate utgivelser, sier Ole Johan Lillegaard.

Han forteller litt om historikken:

På 80-tallet dukket det opp et svært ivrig musikkmiljø i Arendal, på den tiden ble det startet flere punk-, new wave- og andre band. Thomas Robsahm ga ut egen musikkavis/fanzine med base i Arendal. Mange Arendals-band ga ut kassetter på egne selskaper, men det mest produktive selskapet var «Shit tapes» som i hovedsak er folk fra bandet «Smell of incence».

Sprø Musikk-festivalen fra 1982–85 blir regnet som en av de mest spennende festivalene når det gjelder ny rock i Norge.

I 1986 etablerte Arendal Rockklubb et nytt styre da det har vært litt labert en stund, året etter ble Flatt Jern festivalen arrangert, så gikk klubben inn i Arendal Internasjonale Kultursenter. Sammen med SOS mot Rasisme gjorde klubben i flere år «mot rasisme»-konserter. Langsæfestivalen var i 1988, så deltok klubben aktivt på Arendal Musikkfestival et par år.´

Rocketurneer, festivaler og konserter med en rekke kjente band som Motorpsycho og Clawfinger fulgte så og tidligere i år arrangerte klubben Quartzoom kvalifiserings konsert for club Quart.