Hovefestivalen styrker sin lokale forankring og inviterer medlemmer i Arendal Rockklubb til å lære seg rigg og sceneteknikk.

Bildet: Tyr Bein Rigvandre (til venstre), Steffen Pedersen, Thomas De Lange og styreleder i Arendal Rockklubb, John Ivar Knudsen. (Foto: Erik Holand)
Av Nils Erling Terjesen, Agderposten

– Det er veldig viktig for Arendal å ha en rockeklubb som fungerer. Vi har hele tiden hatt Arendal Rockklubb i tankene for fremtidens festival, sier bookingmedarbeider på Hovefestivalen, Peer Osmundsvaag.

Han forteller at de vil legger mye vekt på lokal forankring.

– Målet vårt er at flest mulig lokale og kompetente mennesker jobber på festivalen og da må de selvsagt først få skikkelig opplæring. Derfor vil vi ha to til tre personer fra Arendal Rockklubb under opplæring på hver scene når Hovefestivalen arrangeres til sommeren. På denne måten håper vi å videreføre vår kompetanse innen rigg- og sceneteknikk tilbake til det lokale rockemiljøet, sier Osmundsvaag.

Skal være faddere

Og invitasjonen blir tatt imot som verdens beste julepresang blant fotsoldater og menigmenn i Arendal Rockklubb.

– Vi er blitt møtt med åpne armer av Hovefestivalen, og festivalledelsen er uhyre inkluderende, sier John Ivar Knudsen, styreleder i Arendal Rockklubb.

– Invitasjonen er en gylden sjans for oss i rockeklubben til å tilegne oss kompetanse vi ellers måtte se langt etter. Så dette er en mulighet vi til de grader skal benytte oss av. For å si det litt vittig har Hovefestivalen sagt ja til å være faddere for oss. Festivalledelsen skjønner at vi er i en læreprosess pr. i dag, men de ser en fremtid i oss. Alle våre medlemmer kan selvfølgelig løfte noe. Kunsten er å vite hva man løfter på, hvordan man løfter og hvor det skal. Nå har vi muligheten til å bli en gruppe med lokale og profesjonelle riggere, og dette vil kanskje også generere inntekter for oss i fremtiden. Helt klart et eksempel på lokal verdiskapning i praksis, mener John Ivar Knudsen.

Mye gratis guts

Som påpeker at det betyr så enormt mye å bli inkludert på denne måten.

– Man får den gutsen og inspirasjonen man trenger til videre arbeid, både med rock og vern av Gamlebyen skole. Oppi det hele er det merkelig at politikerne velger å true huset vårt, samtidig som de uttrykker stor glede for Hovefestivalen, sier en morsk Knudsen.
– De er veldig glade i å kjøpe kultur, men det er tydeligvis ikke så gøy med hjemmelaget.

Peer Osmundsvaag i Hovefestivalen kan ellers fortelle at en tredel av et eventuelt festivaloverskudd vil gå til lokale kulturelle formål. Og Arendal Rockklubb stiller sterkt i potten.

Se faksimile av oppslaget i papiravisa (PDF)