Black Debbath og Rockebandet Ændal sørget for publikumsrekord på utescenen under Arendal Rockklubbs «School’s out»-arrangement på Munkehaugen lørdag.

Tekst og foto: Robin Johansson, Arendals Tidende

Allerede før dørene åpnet var det solgt over 170 billetter, og når kvelden var omme kunne leder av Arendal Rock Klubb, Sune Berthelsen, fortelle at 244 betalende gjester hadde tatt turen.

«Ikke fåkk med mine vennå»

Stemningen er til å ta og føle på, og når Rockebandet Ændal entrer scenen bryter publikum ut i stormende jubel. Vokalist Eirik Bengtson åpnet showet med en ganske enkel beskjed: «Ikke fåkk med mine vennå, ellå noen e kjennå» – og den beskjeden er ganske klar. Undertegnede får hvert fall ikke lyst til «å fåkke med han sine vennå, jaffal».

Bandets faste trommeslager, og kjefter, Anwar Bitár måtte melde avbud til konserten da han var litt opptatt med å bli far. Dette løser gitarist Thomas Wang med å ha opptak av Bitár som skriker ut strofer som «nydelig», «jadda» og «jauda jauda jauda sei» i kjent stil på brautende Arendalsdialekt. Bitár får en mer enn verdig vikar på trommene.

Topp stemning

Jonas Bengtson, kjent fra stoner-rockbandet Bulk, gjør en herlig figur bak trommesettet. Det er tydelig å se at også bassist og korist Håvard Gjerde trives på scenen i Arendal. Han akkompagnerer vokalisten tight og klokkerent. De fire arendalittene leder publikum gjennom kjente sanger som «Merdøs Pris», «Krabba», «Knot», og «Biff og kotelettå».

Publikum er med fra første strofe, og når arendalspatriotene setter i gang med slageren «trihondre» hopper vokalist, og brølemester, Bengtson ned fra scenen. Han begynner å dytte, og knuffe, på publikum mens han kjefter «Å edde meddæ?» på de som står nærmest, noe som blir tatt imot med takk av et veldig engasjert publikum. Alt i alt, en topp konsert med topp stemning fra første til siste sang.

Bråkete norsk tungrock

Etter en kort pause entrer kveldens trekkplaster Black Debbath scenen. De fyrer avgårde med frekk, deilig og bråkete norsk tungrock. Publikum er i bandets hule hånd fra første tone og bandet gjør en konsert hvor vitser, og gode historier overlapper heftige riff sømløst. Det mangler verken på effekter, eller god lyd, under konserten.

Vokalist Lars Rønning ser ut til å kose seg gløgg i hjel bak «motorsykkelstyret». Bandet som består av medlemmer fra forskjellige band, deriblant Gartnerlosjen, Bare Egil Band, LYD og Hurra Torpedo, serverte sanger som «Den femte statsmakt», «Motörhedda Gabler», «Striden om Ibsen» og «Bytt kjøkkenklut oftere». Dagens besetning består av Lars Rønning på vokal, Egil Hegerberg, Aslag Guttormsgaard og Ole Petter Andreassen.