Byens rockeklubb har en travel vår i vente. I tillegg til å arrangere konserter starter de opp igjen med uformelle kveldstreff med quiz, musikkfilmer og åpen mikrofon.

Av Linda Dyrholm, Arendals Tidende

Arendal Rockklubb ble stifta i 1981, og er dermed en av landets eldste rockeklubber. De har sin faste base på Munkehaugen og arrangere jevnlige konserter gjennom hele året. Nå er de klare med vårens musikalske program.

Engasjement

Siden høsten 1988 har klubben hatt tilholdssted på Munkehaugen, den gang «Gamlebyen skole». Klubben har gjennom åra engasjert seg sterkt i lokalmiljøet, og har blant annet samarbeidet tett med SOS mot Rasisme. Etter snart 40 år som klubb, holder de fortsatt høyt aktivitetsnivå som konsertarrangør. Klubben er et knutepunkt for byens unge fremadstormende rockestjerner, og de har fostret opp flere ungdommer i rockeband som har hevdet seg både lokalt og nasjonalt.

Rockemiks

De aller fleste konsertene til klubben skjer på Munkehaugen scene, i samarbeid med Munkehaugen arrangørforening. Årets første konsert gikk av stabelen 1. februar under vinterfestivalen der publikum fikk oppleve bandet I am K og oslobandet Up Against The Phantom. 20. mars er det ny konsert, med banda Timeworn og You Suffer. Timeworn har siden 2014 levert en solid miks av tyngden fra sludge, energien fra hardcore og atmosfære fra post-metal, ifølge programbeskrivelsen. Det andre bandet denne kvelden, You Suffer, er et band fra Sør-Norge med medlemmer fra band som Blood Red Throne, The Dark Nebula og From Below. I august 2019 ga de ut EPen «You Suffer» som har fått mye spilletid på radio, omtale i Scream Magazine og favorittstempel fra Evig Lyttar.

I mai blir det stonerrock med både brutalitet og melankoli når bandet Wolf on Fire inntar den lokale rockescenen. For ett år siden slapp de debutalbumet «Echolomania» til gode kritikker og har hittil over 110.000 streams på Spotify. Samme kveld spiller også arendalsbandet Bleakwater, som også opptrådte på klubbens julejam.

Utekonsert

Et av høydepunktene til klubben er den årlige «School’s out»-konserten i juni der uteplassen på Munkehaugen blir omgjort til konsertområde med flere ulike band på scenen. Konserten arrangeres i forbindelse med at skoleferien starter, og har blitt et populært innslag. I år arrangeres konserten 20. juni, men hvilke artister som skal stå for den musikalske festen er ikke kunngjort ennå. Klubben er også medarrangør under musikkfestivalen Canal Streets rockarrangement i festivaluka i slutten av juli der blant annet lokalbandet Underwing skal sørge for å skape god rockstemning.
– Vi har også planer om å starte opp igjen med mer uformelle kveldstreff med quiz, musikkfilm og åpen mikrofon, opplyser promoansvarlig for klubben, Birgit Fostervold.