Endelig kan ARK-dyret røre litt på seg igjen – og da gjør vi det til gagns! Vi inviterer til éndagsfestival på Munken, med program fra klokka 14 og til langt utpå kvelden. Det er et svært begrensa antall billetter: Snooze and you lose! 

🎶 Festivalpass for hele sju artister koster 400 kroner (350 for medlemmer) – du kjøper det på Vipps #546616. 🎶

———————

I beste festivalånd starter vi med myke toner fra Rebekka Lundstrøm før The Brock og AiC-coverbandet DIRT slår an tonen for en litt mer rocka fortsettelse. Castelle Bar & Restaurant stiller med fristende grillmat, og Drum Brew kommer med både flasker og tappestasjon.

Når kvelden kryper på står hele fire band på lineupen: You Suffer innleder en heftig kveld der vi også får rista luggen til Underwing, Vorbid og til slutt selveste Rockebandet Ændal!

Dette kan du ikke gå glipp av!! 🤘

———————

ROCKEBANDET ÆNDAL!

ROCKEBANDET ÆNDAL! består av medlemmer fra band som Stonegard, Bulk, Benea Reach og YTO. Kult-bandet har etter sin oppstart i 2008 satt en ny standard med sine legendariske sceneopptredener med full klikkings og blodsmak i munnen! Fyrverkeriet av et live-band spiller en sømløs blanding av metal og mørk stonerrock med elementer fra hardrocken, og er med sine norske tekster en sann fest av brutal energi med fullt trøkk og massivt lydbilde.

Rockebandet Ændal (foto: Jørn Veberg)
(foto: Jørn Veberg)

Ikke bare er bandnavnet fra Norges hardeste by, men alle medlemmene er ekte Ændalittå – oppvokst på trusler, vold og fyll. Bandet har den uoffisielle norgesrekorden i å spille på den nå nedlagte Hovefestivalen flest ganger, da de var det eneste bandet som ble invitert hele fire år på rad (2010–2014).

Sommeren 2019 ga de ut EP-en Måkeskvulp og Bølgeskrik, som fikk svært gode anmeldelser fra både musikkpressen og deres knallharde fanbase. EP-en viste bandets svært gode evne til å koke opp gamle rocketriks til ferske og moderne uttrykk med overdrevet volum, groove og samspill. Ryktene sier at de er i hardt arbeid med å gi ut nye låter til sommeren 2020.

«experiencing Rockebandet Ændal live is simply like receiving a good beating»
– The Goose, 2018

«dette norske kult-bandet er en skjult juvel for alle festglade metalfans, noe EP’en ‘Måkeskvulp og Bølgeskrik’ solid bekrefter»
– Metal Fanzine, 2019

«en trenger ikke forstå tekstene, men fy faen, respekter det musikalske i bunn!»
– Planet V, 2020

Hjemmeside // Facebook // Spotify // live-video // Instagram

———————

Vorbid

Vorbid er et band som kombinerer kompromissløs, rask metal med prog-rockens kaotiske – men likevel melodiske – komposisjoner.

Bandet utviklet seg kjapt fra å være et etterskoletids-prosjekt til å bli et av de viktigste regionale bandene i den progressive metalgenren. Med Michaels tette riff, Daniels tankevekkende tekster og intrikate soloer, Jonas’ buldrende rytmer og Marcus’ feilfrie groove slutter bandet aldri å forbløffe.

Vorbid (foto: Birgit Fostervold)
(foto: Birgit Fostervold)

Kvartetten består av:

 • Michael Eriksen Briggs (rytmegitar/vokal)
 • Jonas Tellefsen (bass)
 • Daniel Emanuelsen (hovedgitar)
 • Marcus Gullovsen (trommer)

———————

Underwing

Underwing er en intens blanding av groovy rytmer, melankolsk stemning, hardtslående hooks og den dominerende vokalen til Enyeto Kotori. Gjennom inspirasjon fra sjangre som prog, stoner og grunge har bandet utviklet et eget, unikt musikalsk uttrykk. Kort fortalt: hvis Black Sabbath og Alice in Chains hadde fått et barn som ble adoptert av Tool, som tilfeldigvis var naboer med Soundgarden og Motorpsycho ville resultatet blitt Underwing.

I løpet av de tre siste årene har bandet spilt over 100 konserter rundt omkring i Norge, noe som har bidratt til å forme liveopptredenene deres til det eksplosive, energiske maskineriet det er i dag. Bandet har også brukt mye tid i studio, og slapp sin andre EP, Spirals (2019), på eget plateselskap Pinecone Records. Det nye materialet er mer ambisiøst og selvsikkert enn deres debut-utgivelse Kaela Upsweep fra 2017, og ble mottatt med gode kritikker av både nasjonal og internasjonal presse.

Underwing er for tiden i studio og skriver materiale til sitt debut-album The Initiation.

———————

Rebekka Lundstrøm

Midt oppi pandemi og lockdown slapp Rebekka Lundstrøm sitt debutalbum, Carousel. Responsen var overveldende og kritikere både i Norge og utlandet lirte av seg med rosende ord. «Etter få dager med albumet er det for tidlig å slå fast at dette kommer til å bli en klassiker, så jeg vil bare forsiktig antyde det.», skrev Tormod Reiersen i Popklikk, under overskriften «Innertier på første forsøk!». Klassekampens Tom Skjeklesæther ga albumet 5 av 6 stjerner.

Rebekka er fra Arendal og har skrevet egne låter i snart tre år. Musikken hennes ligger i Americana-landskapet med referanser til country og folk. Rebekka skriver om livets oppturer og nedturer – dog mest nedturer. Melankolien dominerer stemningsbildet, men håpet er også tilstede i enkelte av låtene, som alle forteller historier om egne følelser, tanker og opplevelser i et liv som ikke er helt A4.

«Rebekka Lundstrøm’s voice is soothing to the soul, a little fiery when it wants to be, her writing is incredibly honest and intelligent, and emotionally she resonates.»
– TunedLoud Magazine

Rebekka Lundstrøm (foto: Niklas Mørkland)
foto: Niklas Mørkland
———————

You Suffer

Deathmetal fra Arendal+Kristiansand med medlemmer fra Blood Red Throne, The Dark Nebula og From Below. You Suffer ga ut sin første EP i august 2019, til gode kritikker.

«Full smekk og bånn spiker beint i betongveggen utan omsyn for noko anna enn så skapa feit, feit musikk, og dei lukkast i aller høgste grad. EP’en er ein demonstrasjon av saumlause skift mellom norsk og engelsk vokal, tydeleg og forståeleg stemmeføring, riff- og solomateriale av høg kvalitet kokt inn i eit massivt og balansert lydbilete. Imponerande.»
– Evig Lyttar

You Suffer

Bandet har fått spilletid på radio samt omtale i Sceam Magazine og på Heavymetal.no. Konserten på Munkehaugen blir deres debut-konsert og en av få konserter i 2020.

———————

Dirt

I grungeåret 1987, i musikkmetropolen Seattle, blir Alice in Chains dannet. Bandet med det store lydbildet regnes også som et av de fire store i grungesjangeren. De hadde et lite gjennombrudd med singelen «Man in The box» i 1990, men slo først skikkelig igjennom med albumet Dirt i 1992 og ble med det innlemmet i grungefamilien.

I 2019, i musikkmetropolen Arendal, dannet fem gutter – alle med en forkjærlighet for Alice in Chains – tributebandet Dirt. På repertoaret har de blant annet hele MTV unplugged-plata fra 1996; elsket av alle fans. De har også selvfølgelig flere hardtslående elektriske låter i settet, som «Man in The box», «Them Bones», «Would» og «Rooster», for å nevne noen.

Dirt består av:

 • Vidar Hushovd (vokal/kor)
 • Nils Goderstad (gitar, vokal/kor)
 • Ronny André Pedersen (trommer)
 • Ian Pierre Barlier (gitar)
 • André Sandal Stenersen (bass)

———————

The Brock

The Brock er et relativt nyoppstarta band som holdt sin første mini-konsert i Arendal under julejammen 2019. I tillegg til ordinær bandbesetning, stiller de med full blåserekke! Det gir et svært spesielt lydbilde når de covrer kjente rock- og metallåter, og bytter gitarer ut med kornett, euphonium eller tuba på solopartiene.

The Brock (foto: Birgit Fostervold)
(foto: Birgit Fostervold)

The Brock består av:

 • Vokal: Sune Berthelsen
 • Gitar: Edward Andre Ægir Jessen
 • Gitar: Thomas Sivertsen
 • Bass: Kristian Rakvåg
 • Slagverk: Marcus Gullovsen
 • Kornett: Tore Bersvendsen
 • Euphonium: Trond Kristiansen
 • Tuba: Jon Håvard Jensen
Plakat School's out 2020 (Birgit Fostervold)

Plakaten for School’s out 2020