Lørdag 13. november er dagen! Presentasjon av ny jubileumsplate, fire band på scenen – der to av de gjør en «one-night-only-reunion»! Gå ikke glipp av dette, her får du noe av det beste fra dengang dag og NÅ!

Tid: Lørdag 13. november, dørene åpnes kl 20
Sted: Arendal kulturhus, Store Torungen
Billetter: 220,– (170,– u. 26/medlem) – kjøp på tix

Lansering av jubileums-LP!

Den forrige jubileumsalbumet har fått legendestatus og er helt solgt ut. Nå har en kompetent og meningssterk komite jobbet frem et nytt album, med litt fra det gamle og litt fra de unge nye. Selve plata er ikke kommet fra pressa ennå, men vi har full lansering og presentasjon av track-lista denne kvelden.

Musikk – selvsagt!

Det blir ikke rockkveld uten noen fete riff. På scenen denne kvelden finner du Gul Tyv! From Below! Underwing! Rockebandet Ændal! Alt på en kveld! Og takket være generøs støtte fra Skagerrak Sparebank er inngangsprisen for fire band på kun kr 220,–.

Gul Tyv

Gul Tyv ble dannet i 1988 etter oppløsningen av arendalsbandet Brød & Sirkus. Den første tiden bestod reportoaret hovedsaklig av sanger fra B&S, men bandet begynte etterhvert å produsere eget materiale inspirert bla. av Magazine, PIL og XTC. I 1990/91 gikk Espen Lillegaard og Espen Holmberg ut av bandet, og ble erstattet av Morten Fiane og Terje Mentyjærvi. Musikken endret karakter, og grupper som Specials, Ruts, Snakefinger og King Crimson ble forbilder. De lagde sin egen blanding av ska, reggae, new wave, prog og metal. I 1994 kom CD’en «Salamanderland», utgitt på eget selskap.

Gul Tyv var kjent for sine energiske konserter, der reportoaret skiftet fra tung melankoli til dansbar ska. Bandet var aktivt fram til desember 1996, og spilte ca. 50 konserter bl.a. i Arendal, Kristiansand, Tønsberg, Stavanger og Oslo. I senere tid har Arendal Rockklubbs jubileumsfeiringer vist seg å bli rene reunion-happeningen for bandet. De spilte på 20-årsjubileet og på slippfesten for 30-årsjubileumsplata – og nå rører tyven på seg igjen!

Orignalbesetning: Øyvind Bjørnsen (vokal), Ole Johan Lillegård (bass), Terje Mentyjærvi (gitar, kor), Svein-Børre Andreassen (gitar), Morten Fiane (trommer, kor).
Gjester ARK 40 år: Espen Lillegaard (keyboard), Frode Olsen (perkusjon), Lill Rannekleiv (kor).

Gul Tyv
From Below

From Below

From Below er et metal-band fra Arendal og Grimstad med medlemmer fra Ancestral Legacy, Timeworn og You Suffer.

Bandet hadde sin start i 2013 og gav ut to EP-er i løpet av sin tid som aktivt band – «I ARISE» (2014) og «UNDYING» (2017) – som høstet gode kritikker og fikk spilletid på NRK Urørt og Pyro. De kom til finalen i Wacken Metal Battle og spilte en rekke konserter i det ganske land før de la prosjektet på is i oktober 2017. Nå er de klare for å børste støv av gamle kunster og stiller til reunion på 40-årsjubileumet!

Linker:

Underwing

Underwing er et alternativt rock/metal band fra Arendal, mest kjent for sine eksperimentelle rytmer, catchy hooks og den haiku-inspirerte vokalen til bandets frontmann, Enyeto Kotori. Bandet slapp sin debut-EP «Kaela Upsweep» i 2017, etterfulgt av intensiv turnévirksomhet i eget hjemland.

Mer info finnes på underwingband.com

Underwing
Rockebandet Ændal (foto Jørn Veberg)

Rockebandet Ændal!

ROCKEBANDET ÆNDAL! er et norsk hardtslående metalband med opprinnelse fra Arendal som består av medlemmer fra kjente band som Stonegard, Bulk, Benea Reach og YTO. Dette kult-bandet har etter sin oppstart i 2008 satt en ny standard med sine legendariske sceneopptredener med full klikkings og blodsmak i munnen! Dette fyrverkeriet av et live-band har høstet mye ros for sine utgivelser og konserter og spiller en sømløs blanding av metal og mørk stonerrock med elementer fra hardrocken, og er med sine norske tekster en sann fest av brutal energi med fullt trøkk og massivt lydbilde.

«experiencing Rockebandet Ændal live is simply like receiving a good beating»
– The Goose, 2018

Ikke bare er bandnavnet tatt fra Norges hardeste by, Arendal, men alle medlemmene er ekte Ændalittå som er oppvokst på trusler, vold og fyll. Bandet har også den uoffisielle norgesrekorden i å spille på den nå nedlagte Hovefestivalen flest ganger, da de var det eneste bandet som ble invitert til å spille der hele fire år på rad (2010-2014).

«dette norske kult-bandet er en skjult juvel for alle festglade metalfans, noe EP’en ‘Måkeskvulp og Bølgeskrik’ solid bekrefter»
– Metal Fanzine, 2019

Sommeren 2019 ga de ut EP’en ‘Måkeskvulp og Bølgeskrik’, som fikk svært gode anmeldelser fra både musikkpressen og deres knallharde fanbase. EP’en viste bandets svært gode evne til å koke opp gamle rocketriks til ferske og moderne uttrykk med overdrevet volum, groove og samspill.

«en trenger ikke forstå tekstene, men fy faen, respekter det musikalske i bunn!»
– Planet V, 2020