Lørdag var lille Torungen full av rockehistorie, ildsjeler og musikere. Arendal Rock Klubb er 40 år. – Vi skal fortsette å være den første scenen hvor ukjente får spille og prøve seg.

ÆRESMEDLEM: Ole Johan Lillegaard (til høyre) ble æresmedlem av Arendal Rock Klubb under 40-årsfeiringen i Lille Torungen lørdag kveld. Her ved styreleder Jon Håvard Jensen. Foto: Birgit Fostervold

Av Eline Storsæter, agderposten.no

Rockklubben pensjonerer seg ikke med det første, og skal fortsette å holde på de lokale røttene i Arendal. Munkehaugen er og blir hovedsetet.

– Vi skal fortsette å være den første scenen hvor ukjente band får spille og prøve seg. Og det skal være rom for mangfold i alle former, sier styreleder Jon Håvard Jensen til Agderposten.

Lørdag var det duket for å mimre tilbake fra 1981. Arendal Rock Klubb er Norges eldste aktive klubb i dag, og var en av de første i sitt slag. Siden oppstarten har de presentert konserter med både store og små norske, samt internasjonale band fra verden over.

Foto: Ole Johan Lillegaard

BRØD & SIRKUS: Post-pønkbandet fra Arendal avbildet fra debuten i 1982. Fra venstre: Espen Holmberg, John Josephsen, Thomas Robsahm og Ole Johan Lillegaard. Foto: Ole Johan Lillegaard

– Vi skal ikke pensjoneres! Vi er opptatt av å holde på røttene, og knytte til oss nye krefter inn i miljøet. De siste årene har vi fått organisert oss mer, og fått et godt styre. Det styrker profesjonaliteten og tyngden når vi skal booke, sier Jensen.

– Har gitt tilbake det de har fått

Lørdag var 200 mennesker samlet i Lille Torungen. Der var det alt fra 18-åringer til folk langt oppi 70-årene, ifølge kultursjef Linda Sætra.

– Klubben har betydd veldig mye for at Arendal har et rikt kultur- og musikkliv. Og det beste er at musikk ikke har en aldersgrense. Klubben har skapt et samhold som de har klart å holde liv i, sier kultursjefen til Agderposten.

Foto: Birgit Fostervold

KULTURSJEFEN: Linda Sætra besøkte også jubileumsfeiringen lørdag kveld. Foto: Birgit Fostervold

Flere lokale band og musikere har gjennom tiårene sprunget ut fra miljøet i Arendal, og levert varene på store scener i utlandet.

Brød & Sirkus, Clawfinger, Gul Tyv, Rockebandet Ændal, Vorbid og Underwing – for å nevne noen.

– De unge rockerne som startet på 80-tallet har nå blitt mentorer, som gir de unge plass. Det er så mange ildsjeler som nå gir tilbake det de selv har fått. Og så var det skikkelig kult å se gamla gutta i sving. De kan det fremdeles, sier Sætra.

Foto: Birgit Fostervold

GUL TYV: Bandet Gulv Tyv gjorde comeback igjen under jubileumsfesten. Vokalist Øyvind Bjørnsen i front. Foto: Birgit Fostervold

Foto: Ole Johan Lillegaard

FØRSTE KONSERT: Dette plakaten er fra den aller første konserten i regi av Arendal Rockklubb i 1981. Foto: Ole Johan Lillegaard