Oppdatert 14. juni: Vi må dessverre utsette denne minifestivalen; vi satser på School Start-festival utpå seinsommeren i stedet.

—-

Opprinnelig artikkel:

Tradisjonen tro markerer vi starten på skoleferien med en saftig éndagsfestival på toppen av byen. Kom og rist panneluggen sammen med oss, konsertstart allerede klokka 16 sharp!

På scenen får vi: Tore Knutsen // DiRT feat. Eh Toori // Up Against The Phantom // Vorbid

Tore Knutsen

Singer-songwriter fra Arendal, kjent av mange fra Rangers men står nå på egne bein med en mer americanainfluert musikk med innslag av country, gospel og rock.

I 2020 slapp han to låter; One Eyed Joe er en uptempo americanalåt og Run Away en smektende ballade med innslag av country og gospel. I 2021 og 2022 har han sluppet låter på Hut 4 Records med jevne mellomrom. Alle låtene finner du på Spotify, iTunes, Tidal, YouTube osv.

Tore Knutsen

DiRT feat. Eh Toori

DiRT – Alice in Chains-coverbandet som mange nok vil huske fra fjorårets School’s out. Denne gangen gjester Underwings vokalist Eh Toori scenen, det blir vel ikke noe mindre grungetrøkk av det..!

På repertoaret har DiRT blant annet hele AiC sin MTV Unplugged-plate fra 1996. De har også selvfølgelig flere hardtslående elektriske låter i settet, som «Man in The box», «Them Bones», «Would» og «Rooster», for å nevne noen.

Dirt består av: Nils Goderstad (gitar, vokal/kor), Ronny André Pedersen (trommer), Ian Pierre Barlier (gitar) og André Sandal Stenersen (bass)

DiRT 2021 (foto: Birgit Fostervold)

Up Against The Phantom

Et alternativt indierock-band fra Oslo som dukket opp fra intet våren 2015 da de ble plukket opp av NRK Urørt til å spille på Slottsfjellfestivalen. Med det fulgte plateutgivelser, festivaljobber, og spilletid på NRK P13 så vel som NRK P3.

UATP (foto: Birgit Fostervold)

Up Against The Phantom gir aldri mindre enn 100% på scenen, og legger sin sjel i å levere et høyrøstet sceneshow hvor kvinnelig og mannlig vokal flyter sammen i en svevende symbiose, som suger publikum inn deres mørke og vakkert drømmende univers. Sjangermessig befinner bandet seg i landskapet mellom 90-tallsinspirert alternativrock, indierock, shoegaze og drømmepop. Inspirert av band som My Bloody Valentine, The Cure, Sonic Youth, Pj Harvey m.fl. øser de ut støyende gitarvegger, drømmende melodilinjer, pulserende bassganger og hardtslående trommerytmer.

Innspillingen av tredje album er nå i gang, musikkvideoer planlegges og det er endelig klart for livespilling igjen! UATP har tidligere gjestet ARK og Munken på innendørsscena – vi gleder oss stort til et gjenhør!

Bandet består av: Melina Oz (vokal, gitar), Gunnar Kjellsby (gitar, vokal), Marius Ihler (bass, koring) og Jonny Rasmussen (trommer)

Vorbid

Kveldens headlinere kombinerer kompromissløs metall med progrockens mange skeive takter og kaotiske, men melodiske komposisjoner.

I 2017 ble bandet plukket opp av Indie Recordings og våren 2018 slapp de debutalbumet Mind. Platen ble godt tatt i mot og selveste Asbjørn Slettemark plukket ut debuten som «ett av fem norske metalalbum som har gjort 2018 bedre». Året ble avsluttet med en vellykket europaturné som support for Aura Noir sammen med Obliteration.

Høsten 2021 spilte bandet inn sitt andre album, og ga en live gjennomspilling av plata da de var support for Leprous – på hjemmebane i Arendal kulturhus. Vorbid startet 2022 som support på Einherjers norgesturné, og planlegger release av nytt album til høsten.

Vorbid stiller med nytt, progga og energisk materiale du ikke vil gå glipp av!

Vorbid er: Michael Briggs (gitar, vokal), Marcus Gullovsen (trommer), Daniel Emanuelsen (gitar, vokal) og Hans Jakob Bjørheim (bass)

Vorbid (foto: Birgit Fostervold)