Da er vi endelig i gang med konserthøsten! Thrashprogmetalheadsene Vorbid kommer med ny plate og feirer med slippkonsert på Munkehaugen! Med seg har de kompisene i folkmetalbandet Vanvidd på support!

Sted: Munkehaugen scene
Tid: Fredag 14. oktober, dørene åpnes klokka 20
Billetter: 250/200 på Tikkio

Vorbid fra Arendal kombinerer kompromissløs metall med progrockens mange skeive takter og kaotiske, men melodiske komposisjoner. I 2017 ble bandet plukket opp av Indie Recordings og våren 2018 slapp de debutalbumet “Mind”. Platen ble godt tatt i mot og selveste Asbjørn Slettemark plukket ut debuten som ett av “fem norske metalalbum som har gjort 2018 bedre”. Året ble avsluttet med en vellykket Europaturne som support for Aura Noir med Obliteration. Høsten 2021 spilte bandet inn sitt andre album og endte året som oppvarmingsband for Leprous på hjemmebane.

Hittil i år har bandet vært support for Einherjer rundt om i Norge, sluppet tre singler og slipper altså albumet “A Swan By The Edge Of Mandala” 14. oktober. Vorbid er veldig klare for å vise verden hva de har jobbet med under pandemien. De lover nytt materiale sprengfullt av skeive takter og tunge riff slik du aldri har hørt eller sett maken til!

Vanvidd (foto: Birgit Fostervold)

Vanvidd (foto: Birgit Fostervold)

Vanvidd er et folk-metal band fra Arendal. Bandet slapp sin debut i 2016 og slapp i fjor sin andre plate “Under ei morken rot”. Albumet har fått 9 av 10 av Folkmetal.nl og strålende tilbakemeldinger fra både gamle og nye fans både nasjonalt og internasjonalt. “Under ei morken rot” havnet også på Jernverkets liste med fjorårets top 40 metal album sammen med band som Gojira og Mastodon og har låter som er spilt på radio i England, Spania og Portugal.

Vanvidd har spilt på hovedscenen på Midgardsblot og spilt support for band som Enslaved, In the woods og Trollfest. Bandet blander folkemusikk, et hint av psychedelica og orkestrale elementer med ekstrem metal. All musikk er tilgjengelig på alle strømmetjenester.