Vi er superstoked! Etter flere års samtaler med bandet (og en pandemi og noen sånne greier…) kan vi ENDELIG fortelle at Yawning Man snart vil stå på scena på Munken! De slipper ny plate i 2023, og legger ut på europaturné. Det blir noen få stopp i Norge, og det første skjer altså i Arendal!

Yawning Man er fra det tørre ørkenområdet La Quinta i California. Bandet ble opprinnelig dannet i 1986, men ga ikke ut noen studioinnspillinger før i 2005. De har blitt kjent som et av de første innflytelsesrike bandene i ørkenrockscenen – noen vil sågar påstå at de grunnla denne musikkgenren.

Yawning Man was the sickest desert band of all time. You’d just be up there in the desert, everybody’d just be hanging, partying. And they’d show up in their van and just, mellow, drag out their shit and set up right about the time the sun was goin’ down, set up the generators, sometimes they’d just go up there and drink beers and barbecue. Sometimes it would be a scene; sometimes it would be very intimate. It was very casual and loose and everybody would like, while they’re playing, everyone would just lounge around. They were kinda like a house band. It wasn’t militant like Black Flag. It was very drugged, very stone-y, it was very mystical. Everyone’s just tripping, and they’re just playing away, for hours. Oh, they’re the GREATEST band I’ve ever seen.
— Brant Bjork (2002)

Yawning Man 2023 er:

  • Gary Arce – gitar (fra 1986)
  • Mario Lalli – bass, vokal (fra 1986)
  • Bill Stinson – trommer

Følg bandet på Instagram // Bandcamp // Facebook – eller kjøp merch og plater her.