Fredag 8. september blir det pinemæ liv på Munken. Onkel Ivel gir ut bok! The Mansters spiller til bråk! Fullt hus og fulle glass!

Dato: Fredag 8. sep
Tid: Dørene åpnes kl 20
Aldersgrense: 18 år / verge
Billetter: Kr 100/150 på Tikkio

John Ivar Knudsen – du kjenner’n kanskje best som onkel Ivel, eller bare Ivel – begynte å ta bilder på totusentallet en gang. Miljøet rundt Arendal rockklubb og KulturCafeen spilte i band som turnerte i Europa, og booka hjem band som gjorde det samme. Scena var liten, men aktiv. Og nesten ingenting ble dokumentert, bortsett fra på gamle telefoner og kompaktkameraer. Kvaliteten var ikke akkurat til å rope høyt opp om.

Så da gjorde Ivel som folka i undergrunnsmiljøet alltid gjør: Når ingen satte opp konserter i byen, da var det jo bare å booke sjøl. Når det ikke fantes steder å stå på rullebrett, ok, da bygde de dem sjøl. Og når ingen tok bilder? Vel, da fant Ivel ut at han fikk låne seg litt penger, kjøpe et billig dyrt kamera, lære seg å bruke det – og gjøre det sjøl.

Mange år – og maaange konserter! – seinere står fotograf Ivel plutselig med ei bok, SIN BOK, i hånda, og det beste: den har han faktisk ikke gitt ut sjøl!

– Akkurat det forundrer meg enormt, sier han, og utdyper: – For materialet er smalt. Bilder av det som for hvermansen fremstår som ukjente pønk- og hardcoreband. Japansk powerviolence. Nederlandsk grind. Krøst fra USA. Og litt norsk rock. Fra Arendal, fra Blitz, fra bittesmå kjellerscener. Heldigvis er det flere enn meg som ser verdien i å dokumentere et miljø og en scene som gjør ting sjøl. Som aldri blir rike og berømte. Men som spiller så svetten spruter og danser så kneskålene smeller. Her er bilder av både band, scener og festivaler som har kommet og gått. Felles for alle er lidenskap.

Vi i ARK, vi er slett ikke forundra over at folka i Gaveca så verdien av å gi ut bok med Ivels bilder. Vi står ubeskjedent først i køa på boklanseringa, som vi har fått det ærefulle oppdraget av å arrangere. For selvsagt kommer onkel Ivel hjem til Arendal for dette!

Vi kan melde om boksignering (selvsagt!), konsert med de smått legendariske tønsbergpønkerne The Mansters og et aldri så lite innlegg fra fotografen sjøl. Og pssssst: Førsteopplaget er håndnummerert og kommer i kun 138 eksemplarer..! Lukter vi samlerobjekt?