Tenk at gull- og/eller sølvguttene i Vorbid og Vanvidd fyller 10 år! Nå feirer vi med en helaften på Munken, med overraskelser som røpes inn mot konsertkvelden. Billettsalget er i gang!

Tid: Lørdag 18. november 2023
Sted: Munken bar & scene
Aldersgrense: 18 / verge
Billetter: 200,–/150,– på Tikkio

Vorbid

Siden bandets spede begynnelse i 2013 har gruppen vokst fra å være et ungt og sultent band dypt inne i thrash metal til nå å ha vandret langt inn i progrockens store og uendelige sfære. Med nye inspirasjoner fra band som Vektor, Opeth, Porcupine Tree, King Crimson, Genesis og Rush er bandets musikk blitt alt annet enn forutsigbar!

På det nyeste albumet, A Swan By the Edge of Mandala, blander Vorbid det beste fra det eldre materiale med nye og spennende svingninger. Spilt inn og produsert i Dub Studio med Endre Kirkesola (Green Carnation, Abbath) leverer konseptalbumet en musikalsk reise som suger lytteren inn i en dynamisk berg-og-dal-bane.

Denne kvelden vil gå til å feire bandets vei fra øvingslokalet på Kilden til der Vorbid er i dag. I den anledning lover bandet en unik setlist med låter som nesten aldri har vært spilt tidligere, en gjesteopptreden fra et tidligere medlem og en heidundrandes avslutning Munken bar & scene ikke har sett på lenge!

Vanvidd

Jammen feirer ikke trellene i folk-metal sekstetten Vanvidd også 10 år! Det blir duket for gode gamle og helt nye låter da bandet for øyeblikket jobber med å ferdigstille materialet for sitt tredje album!

Bandet slapp sin debut i 2016, og i 2021 kom andreplata “Under ei morken rot”. Albumet har fått 9 av 10 av Folkmetal.nl og strålende tilbakemeldinger fra både gamle og nye fans både nasjonalt og internasjonalt. “Under ei morken rot” havnet også på Jernverkets liste med fjorårets top 40 metalalbum – sammen med band som Gojira og Mastodon – og har låter som er spilt på radio i England, Spania og Portugal.

Vanvidd har spilt på hovedscenen på Midgardsblot, spilt support for band som Enslaved, In The Woods og Trollfest. Bandet blander folkemusikk, et hint av psychedelica og orkestrale elementer med ekstrem metal.

(bannerfotos: Johannes Nannestad og Birgit Fostervold)