Spurv er et seksmannsband fra Oslo som siden oppstarten i 2011 har gitt ut fire skiver med massive, melodiske og emosjonelle lydlandskap forankret i post-rock, metal og klassisk musikk.
I september 2023 kom albumet «Brefjære» til entusiastisk mottakelse hos fans og anmeldere i inn- og utland – og til Spellemannsnominasjon 2023 i klassen Rock. Etter en vellykket europaturné utvider Spurv nå lanseringsturneen for «Brefjære» med klubb- og festivalopptredener, inkludert en svipp innom Agder denne helga i mars!

Tid: fredag 22. mars 2024
Sted: Munken bar & scene
Dørene åpnes klokka 20
18-årsgrense, vergeordning
Billetter finner du på Tikkio (275,–/225,–)

Om Brefjære:

“By every metric, this record seems to be Spurv’s most intentional,
polished, and impressive yet.”
— Everything Is Noise

“Spurv has achieved greatness”
— A Closer Listen

“This is an inventing, captivating release”
— Veil of Sound

“Brefjære is a sophisticated work of post-rock art that offers a
compelling and accomplished worldscape for listeners to delve deeply into. Highly recommended.”
— Wonderboxmetal

På support: GRANT THE SUN

Grant The Sun

Grant The Sun er et postmetalband fra Follo, bestående av Markus Lillehaug Johnsen, Håvard Sveberg og Martin Rygge. Bandet ønsker med debutalbumet Voyage å utvide det de refererer til som «metalens noe konservative handlingsrom» med nye farger og teksturer.

Forrige EP fra Grant The Sun ble gjestet av selveste Fredrik Thordendal fra Meshuggah – som spilte bass på låtene av egen fri vilje da produsent Danne Bergstrand og Fredrik syntes det manglet litt bassfrekvenser på låtene. Dette har Grant The Sun nå tatt konsekvensen av og blitt et band bestående av både bass og vokal i tillegg til illsinte gitarer og progressive trommer!

Britiske Metal Hammer skriver at bandet er en «unique twist on multi-layered instrumentality». Også toneangivende Metalsucks var fulle av lovord:

Say… anyone out there dig progressive groove? Oh yeah? How about progressive groove so deep it will swallow your entire record needle whole? That sound appealing? Oh, it does, you say? Well… great! Then you definitely need to have Grant the Sun on your radar!

— Metalsucks

Tidligere innspillinger har funnet sted i Sverige; fullengderen Voyage ble imidlertid spilt inn hos Roar Nilsen i Nabolaget Studio og sluppet på Mas-Kina Recordings i juni 2023.