ARK jobber nå iherdig for å bygge opp en frivilligbase – har du lyst til å bidra? Vi har delt oppgavene inn i fire grupper, her får du en presentasjon av oppgavene for hver gruppe. Vil du bli med, send en e-post til arendalrk@gmail.com eller ta kontakt med en av gruppelederne!

Felles for alle gruppene er at man får inngang gratis på en konsert etter å ha jobbet, det er gratis varmmat den kvelden man jobber, man kan kjøpe drikke til frivilligpris på alle konserter (ikke alkohol den kvelden man er på vakt), og man får en t-skjorte med ARK-logo.

Bar – gruppeleder Ole-Kristian Sunnarvik

Hovedoppgaven til denne gruppa er å betjene baren under konsert. Arbeidsøkten er normalt fra kl 19.30–00.30, og det er som regel 2 personer på vakt pr. konsert. Oppmøte en halvtime før dørene åpnes for å bære drikkevarer opp fra kjøla i kjelleren og sjekke at betalingsløsningen (iZettle) virker som den skal. Etter at konserten er ferdig bæres drikke som er til overs ned igjen på kjøla og barområdet ryddes og rengjøres (ikke gulvvask) for neste arrangement.

Vakt – gruppeleder Bjørg Fossli

Denne gruppa har tre oppgaver: billettkontroll og -salg i døra, merchsalg for bandene, og trivselsvakt på mindre konserter der vi ikke har innleide profesjonelle vakter. Litt avhengig av dette er det fra 2 til 4 mennesker på vakt pr konsert. Arbeidsøkten er normalt fra kl 19.30–23.30, med oppmøte en halvtime før dørene åpnes for å rigge til bord og stoler i dør og logge seg inn på billettløsningen (Tikkio mobilapp for scanning, pluss iZettle for salg i døra). Dersom det skal være merchbod må denne også rigges opp og instrukser fra bandene gis – og det kan være at arbeidsøkta varer til ca en halvtime etter konsertslutt. Som trivselsvakt går man regelmessige runder i lokalet og sjekker at alle har det greit. Oppstår det noen problemer kontaktes kveldens ansvarlige ARK-styremedlem, som ordner opp.

Hospitality – gruppeleder Sanny A. Hammervold

Denne gruppa rigger til backstagen slik at det blir et hyggelig sted å være for bandene, og lager et varmt måltid til band+frivillige som er på vakt den kvelden. Det er 2–3 mennesker på vakt pr. konsert, avhengig av hvor mange band og hvor lenge kvelden varer. Arbeidsøkten er fra ca. kl 16 til etter at arrangementet er ferdig. Gruppa holder backstagen ryddig og innbydende, og tar oppvasken og tørker over alle bord- og benkeflater før lokalet forlates for kvelden.

Rigg – gruppeleder Lilly Larsen

Denne gruppa er bærehjelp for lydmann og i noen tilfeller også bandene. De har i hovedsak to arbeidsøkter i løpet av en konsertkveld: en times opprigg i tidsrommet ca kl 15.30–17 (starttidspunktet er avhengig av antall band) og nedrigg etter at konsertkvelden er ferdig. Bandene forventes å hjelpe til selv ved sceneskifter/omrigg underveis, men også riggruppa kan og bør bidra her. Dersom det er et «sittearrangement» er det riggruppa som setter ut bord/stoler samt rydder dette sammen igjen etter arrangementsslutt.